23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Glasrör och kvartsglas – guld värt för industrin

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Glasrör och andra typer av specialglas inom industrin blir allt vanligare.

Knappast särskilt konstigt med tanke på de egenskaper som den här typen av glas har. Bland annat används glasrör och kvartsglas frekvent - för olika behov och olika tillämpningar.

Genom att effektivisera processer och göra dem säkrare kan företagen optimera sina verksamheter. Med rätt användning av specialglas är det möjligt att förfina de mest avancerade och känsliga tillverknings- och beredningsprocesserna.

Glasrör - kan levereras i olika former enligt önskemål och behov
När du hör ordet glasrör tänker du kanske på en “galen kemist” i ett laboratorium. Men även om den kemiska industrin såklart är en storkonsument när det gäller glasrör så finns det så många fler tillämpningar för den här typen av glas.

Glasrör kan nämligen levereras i en rad olika utformningar, skurna efter specifika önskemål och med borrade hål. Det gör det möjligt att använda glas inom vitt skilda områden. Ett användbart glasrör till industri kan göra stor skillnad när det handlar om att optimera processer. 

Kvartsglas - ett specialglas med särskilda egenskaper
Kvartsglas har verkligen unika egenskaper, och kanske är det därför det finns så många sätt att använda kvartsglas på. Industrin har förstått det och använder idag kvartsglas till allt möjligt, från ljusledarkablar till vattenrensning. Det finns kvartsglas med många alternativ, vilket gör det möjligt för många olika branscher att använda sig av kvartsglas i verksamheten.

Kvartsglas tål oerhört höga temperaturer, över 1000 grader celsius. Dessutom är det väldigt rent, vilket gör att det släpper igenom ljus på ett sätt som få andra typer av specialglas gör. Att materialet dessutom kan formas och anpassas på många olika sätt, gör inte saken sämre. Kvartsglas kan bland annat målas, kantbearbetas och böjas. Tjockleken varierar och ofta är det möjligt att själv välja vilken tjocklek som önskas – åtminstone mellan 1 till 5 millimeter.

Att se möjligheterna när det gäller tillämpningar för olika typer av specialglas kan vara svårt för den som inte har tidigare erfarenhet. Då rekommenderas att höra av sig till en expert eller leverantör för rådgivning. Ofta kan det finnas möjligheter att nyttja specialglas för att effektivisera och säkra upp verksamheten.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064