23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bushcraft ökar intresset för skogen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I en värld som blir mer och mer uppkopplad börjar det uppstå ett växande intresse för friluftsliv, skog och mark.

Många svenskar som försöker komma bort från vardagslivet söker sig i allt större utsträckning till skogen för att lära sig överlevnad på naturens villkor. Att lära sig bushcraft i de svenska skogarna lockar både svenskar och turister som vill utmana sig själva.

Överlevnadskunskaper har länge varit intressanta för friluftsintresserade, men nu har intresset börjat sprida sig bland personer som inte har varit en del av den tidigare målgruppen. Anledningen till att intresset för bushcraft sprider sig beror delvis på Youtube där det är ett trendigt ämne som når många. På Youtube kan man se flera personligheter som ger sig ut i vildmarken med lite mer än några knivar för vildmarksliv, en yxa och annan grundläggande utrustning för att visa hur man överlever på bästa sätt. Vildmarken och skogen har på så sätt flyttat in i människors vardagsrum.

Trenden med bushcraft hör dessutom samman med prepping-trenden som sveper över hela världen. Grundtanken med prepping är att man bör vara förberedd på en samhällskollaps och att man ska kunna klara sig själv om det helt plötsligt inte finns någon ström, rinnande vatten eller andra moderniteter från samhället som är självklara idag. Preppers bunkrar upp med mat och andra förnödenheter för att klara utmaningen, medan personer som är intresserade av bushcraft lär sig hur man överlever i vildmarken under längre perioder.

Arrangera en bushcraft-kurs
Skogsägare med bra överlevnadskunskaper kan arrangera egna bushcraft-kurser för att öka intäkterna från skogen. Antingen kan man själv vara guide till en kurs, eller så kan man hyra ut sin skog till grupper som redan arrangerar överlevnadskurser. En bushcraft-kurs kan innehålla flera olika moment och pågå under någon timme till flera veckor.

Ett viktigt moment i en kurs är hur man väljer ut, använder och tar hand om olika verktyg som är nödvändiga för ens överlevnad. Smidiga fällknivar som får plats överallt är ett exempel på ett verktyg som kan användas till det mesta inom bushcraft. På en bushcraft-kurs kan instruktören gå igenom det fundamentala med fällkniven och visa hur verktyget kan användas när man måste få upp ett skydd, sätta upp en fälla eller bygga upp en eld.

En del kurser går mer in på hur man kan spåra, samla in och tillaga olika råvaror för att få i sig näring under tiden som man är i skogen. Vatteninsamling är självklart av yttersta vikt om man vill överleva i vildmarken, men att lära sig hur man gör ett energirikt te av björklöv eller granskott kan också vara en del av en bushcraft-kurs. Svampplockning, spårning av djur och hur man torkar bär eller nötter är också vanliga delar i en överlevnadskurs.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063