23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så här rustar du dig inför vinterkylan

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vintern är på väg! På morgonen slår frosten till och rimfrost bildas i skägget.

Förutom att det är kallt och man behöver tre lager ytterkläder, så finns det även andra saker som är problematiska under vintermånaderna.

Som villaägare finns det en del saker du kan gör redan nu för att rusta dig inför vintern. Förutom att köpa julbelysning som imponerar på grannarna.

Se över ditt hus
När man har dragiga fönster och dörrar är det lätt att kyla sipprar in, något som både ger en obehaglig känsla och onödigt höga elräkningar. På https://www.sparfonster.se/ finner du nya kvalitetsfönster, flera med treglasfunktion som erbjuder en god isolering. Välj bland flertalet olika modeller i snygg design.

I samband med att du byter fönster kan det också vara läge att införskaffa ett par snygga, matchande altandörrar se dem via link här. Det kan nämligen också tränga in kyla via äldre dörrar som har utslitna lister och sprickor i glaset.

Teckna om elavtalet
När vintern är här stiger ofta elpriserna och dessutom ökar också förbrukningen. Vi har de senaste åren dragits med höga elpriser tack vare torra sommar då landets vattenkraftverk inte kunna generera så mycket ström som behövs. Det kan därför vara läge att se över elavtalet. Många kunder har ett rörligt pris vilket inte är bra under vinterperioden när priserna kan skena. Om du inte har tecknat ett riktigt ordentligt avtal dras du också med en fastare, högre kostnad än du faktiskt behöver. Börja jämföra elbolag redan idag!

Utrusta din bil på rätt sätt
Bilen bör vara utrustad med ett trygghets-kit om du skulle få motorstopp någonstans längs en snöig väg. Därför bör du alltid ha en snöskyffel i bagageutrymmet så att du kan gräva bort snö som hindrar dig att komma vidare. Självklart bör också snöskrapan följa med så att du kan rensa bort is från rutorna.

Ha alltid med extravarma kläder med och ett par rejäla handskar så att du får bättre grepp om skyffeln. Dessutom rekommenderas du att köpa en ficklampa så att du kan ser vad du gör i mörkret om bilens varningslampor skulle krångla. En reflexväst är också ett måste eftersom eventuella fordon inte ser dig när du står längs en landsväg i mörkret.

Om du kör fast i snön eller på ett isigt underlag så kan det göra susen om du har möjlighet att strö ut lite grus eller sand så att däcken får ett fast grepp och du kan komma iväg.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062