23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Renovering av köket: några tips

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Köket är hemmets samlingspunkt. Det är platsen du lagar mat, äter och umgås med familjen.

Just på grund av rummets betydelse är det trevligt och skönt att ha ett vackert och funktionellt kök. Kök behöver och ska renoveras vid jämna mellanrum. Ett kök slits ut - att inte renovera kan skada det ännu mer. Här kommer några saker att tänka på vid renovering av köket.

Utrymme - ska kännas bekvämt
Testa själv att stå i utrymmet där du renoverar och notera hur mycket plats som behövs för att det ska kännas bekvämt. När du planerar en renovering av köket var noggrann med att tillräckligt utrymme ges att kunna laga mat och arbeta i köket.

Plats runt kylskåpet
Kylskåpet är en plats du också lätt vill kunna ha tillgång till. Ofta står du en stund vid kylskåpet för att se vad som finns tillgängligt till dagens middag. Se därför till att det inte är för trångt. Tänk också på att förbipasserande ska kunna gå bakom dig trots att kylskåpsdörren är öppen.

Spishäll utom räckhåll för barn
Har du barn där hemma? Renovera då ditt kök barnvänligt. Det betyder att spishällen ska vara utom räckhåll för barn. Tänk också på eventuella varma handtag som barnen kan bränna sig på - de ska inte vara för nära golvet.

Mikrovågsugnen - tänk på höjden
Mikrovågsugnen är en apparat som numera är standard i köket. Tänk på hur högt upp från golvet den sitter i köket. Har du små barn där hemma vill du se till att dessa barn inte kan nå mikrovågsugnen. Har du däremot äldre barn vill du det motsatta - att de ska kunna nå den för att värma mat. 

Med tanke på hur ofta mikrovågsugnen öppnas är det skönt att hitta en lagom höjd - undvik problem med ryggen genom att inte placera den för lågt.

För mer tips och information: Hemsmart.se
För mer tips, råd och inspiration kring hur du skapar ditt drömkök: besök Hemsmart.se. Det är en svensk sajt som ger dig matnyttig information du behöver för att lyckas med din renovering.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.093