23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Komplett målningslina installerad på bara 5 dagar

| Medlemsnyhet | Företag Ceetec A/S

Vi har valt att gå all-in och investera i en komplett målningslina, så att vi har både automatiserad slipning, målning och torkning, samt hantering mellan maskinerna.

Vi ville ha installattonen gjord i december för att kunna utnyttja vår nedstängning mellan jul och nyår, och var ärligt talat lite skeptiska när Ceetec lovade att installationen bara skulle ta fem dagar. Men det gick precis som de hade  lovat och det är imponerande för en så stor anläggning, berättar Mads Radoor Sørensen, produktionschef JKE Design A/S

I det lilla nordjylländska samhället Jerslev ligger JKE Design som i mer än 50 år har designat, producerat och sålt kök till de nordiska hemmen. Företaget, som är en del av koncernen Ballingslöv International AB, har en tydlig målsättning om att ett JKE-kök ska bli grönare och grönare varje gång ett nytt kök designas.

Vattenbaserad målning är framtiden
Vi har marknadens mest slitstarka färg/lack på våra kök och det kommer vi inte att kompromissa med. Men moderna vattenbaserade färger och lacker är nu så bra och slitstarka att vi kan byta och därmed bli mer hållbara och skapa en hälsosammare arbetsmiljö.

Den stigande efterfrågan har gjort att vi har gått från 1 till 3 skift i produktionen under de senaste 2 åren, och utvecklingen ser ut att fortsätta. Mot bakgrund av detta beslutade vi att investera i framtiden, och gå från att handmåla vårt material till att köra det i en komplett och helautomatisk målningslina från Ceetec. Samtidigt har vi valt att byta till ett vattenbaserat lacksystem som vi under många månader har arbetat med fortsätter Mads Radoor Sørensen.

Bo Bech Jensen och Kim Nielsen, båda försäljningsrepresentanter hos Aalborg Farve og Lak tillägger att de har lyckats hitta ett lackeringssystem som motsvarar det system och de krav på styrka som JKE har idag, men som i stort sett inte innehåller något lösningsmedel. För både klarlack och pigmenterad färg är innehållet av VOC under 4 %. Det innebär en minskning av VOC på mer än 90 %, vilket är tilll glädje och nytta för alla.

Höjer kapaciteten
Med den nya målningslinan höjer vi kapaciteten så mycket att vi kan gå tillbaka från 3 til 1 skift, och samtidigt slipper vi hela den långa torkprocessen eftersom produkterna nu är torra och kan hanteras direkt efter att de lämnat anläggningen.

Investeringen ger oss möjlighet att fortsätta den tillväxtresa vi befinner oss på och hjälper oss på vägen mot målet om grönare och grönare kök, avslutar Mads Radoor Sørensen.

Jesper Frandsen, Ceetecs ägare, berättar att linan hos JKE Design är en av de bästa anläggningarna som företaget har levererat fram till idag, och att möbel- och köksbranschen bör titta åt det hållet för att få inspiration till framtidens interiörmålning.

Läs hela artikeln eller titta på videon

 

Medlemsnyhet

Företag
Ceetec A/S

Industrivej 7
5580 Nørre Aaby
Danmark
Ceetec A/S

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078