23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så hjälper Toughbook oss i vårt fältarbete

| Medlemsnyhet | Företag Panasonic Toughbook

Världsledaren inom geofysisk research: Så hjälper Toughbook oss i vårt fältarbete.

Svenska Guideline Geo är världsledande inom geofysisk undersökning och använder sig av Panasonic TOUGHBOOK i sitt arbete. En ny film visar hur företaget drar nytta av TOUGHBOOK-datorernas unika egenskaper även i krävande miljöer och väderlek.

Företaget Guideline Geo är specialister på geofysisk undersökning. Med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1923 har man idag utvecklats till en världsledare inom sitt gebit, med kontor i såväl hemlandet Sverige som Nordamerika. Med hjälp av bland annat markpenetrerande radar kartlägger man världen under våra fötter, ett arbete som utförs i allt från stadmiljöer till på glaciärer och i skogsmark och vidare en absolut nödvändighet vid exempelvis prospektering och byggnation i allmänhet.

— Vi är en sorts förtrupp som tar fram en bild av hur det faktiskt ser ut under marken så att till exempel en grävmaskinist inte råkar gräva av ledningar eller rör. Vi arbetar inte sällan i miljöer som är krävande och där regn, vind och damm tillhör vardagen. Det ställer stora krav på vår utrustning och där levererar TOUGHBOOK verkligen på alla punkter, säger Fredrik Rydberg på Guideline Geo.

En bärbar enhet för tuffa miljöer

Filmen visar hur Guideline Geo använder sig av modellen TOUGHBOOK A3 som visuell länk mellan operatör och markpenetrerande radar. Panasonic TOUGHBOOK A3 är en lika smidig som tålig bärbar enhet byggd på operativsystemet Android med en tryckkänslig skärm på 10,1 tum som fungerar ypperligt även med handskar och vid regn eller snöfall. Läsbarheten även i kraftigt solsken är mycket god, en nödvändighet för den som arbetar utomhus. Guideline Geo använder sig även av den stryktåliga, bärbara datorn TOUGHBOOK 20 i sitt arbete.

— Vi arbetar med en rad olika antenner som i sin tur arbetar över olika frekvensband. Istället för att då behöva använda sig av olika mobila enheter kan vi med TOUGHBOOK A3 använda en och samma tablet, oavsett vilken antenn vi använder. Det gör arbetsprocessen betydligt smidigare och enklare, berättar Fredrik Rydberg på Guideline Geo.

TOUGHBOOK A3 har snabbt blivit en favorit bland yrkesgrupper som arbetar utanför kontoret. Den är tålig med en kapslingsklassning på IP65 och falltestad till 1,5 meter, har en skärm som fungerar i ur och skur och en total batterikapacitet på upp till 15 timmar vilket gör att den gör jobbet så länge det behövs.

Se videon där Guideline Geo använder Panasonic TOUGHBOOK A3 på fältet här.

För mer information om Panasonic TOUGHBOOK, vänligen besök http://business.panasonic.se/datorproduktlosningar/

Medlemsnyhet

Företag
Panasonic Toughbook

Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Danmark
Panasonic Toughbook

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094