23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Oregon Tool får nya ägare

| Medlemsnyhet | Företag Oregon Tool Sweden AB

Den 14 juli tillkännagavs undertecknandet av ett slutgiltigt avtal enligt vilket Platinum Equity förvärvar Oregon Tool från American Securities och P2 Capital Partners.

Oregon Tool (tidigare känt som Blount International) är världens främsta tillverkare av sågkedjor och sågsvärd samt en ledande tillverkare av gräsklipparknivar och tillbehör till jordbrukstraktorer. Sortimentet innefattar även ett brett utbud av andra produkter till skogsbruk, jordbruk, grönyteskötsel och byggindustrin.

Produkterna säljs på eftermarknaden via flera kanaler, inklusive distributörer, återförsäljare, varuhus och e-handel, samt som originalutrustning till flertalet tillverkande kunder. Sedan grundandet på 1940-talet har Oregon Tool genom starka varumärken som Oregon, Woods, Carlton och ICS vuxit från ett familjeföretag till en multinationell organisation med 3200 medarbetare och försäljning i mer än 110 länder.

Tidigare i år bytte företaget namn från Blount International till Oregon Tool, en insats som lyfter fram företagets unika arv och långa innovationshistoria, och samtidigt markerar en viktig vänpunkt i dess utveckling som branschledare.

"Oregon Tool är en enastående plattform som fungerar på en stor och mycket fragmenterad marknad", säger Platinum Equity Verkställande direktör David Glatt. "Förutom att vårda företagets befintliga portfölj, kommer vi att driva en aggressiv strategi för att expandera i angränsande produktkategorier över segment, kanaler och geografiska områden. "

American Securities har tillsammans med  P2 Capital Partners varit Oregon Tool's ägare sedan 2016. Transaktionen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2021.

För ytterligare information, se bifogad pressrelease (på Engelska).


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Oregon Tool Sweden AB

Box 1104
432 15 Varberg
Sverige
Oregon Tool Sweden AB

Sänd till en kollega

0.079