E-Xtreme

| Medlemsnyhet | Företag ILME Nordic AB

Kontaktdon för extrema förhållanden – Upp till 3000h salt-spray test – Klarar temperatur mellan -60°C till +180°C – Sandblästring och slagtålighet – Motståndskraftig mot kemikalier

E- Xtreme
Efter en lång tids utveckling har ILME tagit fram en kapsling som tåler extrema förhållanden.

Bakgrunden har varit tillämpningar som dels är i marina miljöer där salthalten med vatten och värme skapar bryggor mellan olika metaller och skapar då korrosion. I applikationer såsom tåg eller fordon och tunnlar utsätts dessa för en blandning av vägsalt, stenskott och ständig blästring av sand som historiskt har förstört korrosionsskyddet som bestod av grundfärg och lackering.

Nya E-Xtreme är en kapsling i aluminium som är ämnad för extremt krävande miljöer och har en speciell behandling innan den lackeras. Den patenterade legeringen garanterar långvarigt skydd mot korrosion i salthaltiga miljöer. Dessutom klarar legeringen repor, sandblästring och stenskott med fullgott korrosionsskydd.

Applikationer
E-Xtreme är utmärkt till krävande applikationer såsom fartyg, vindkraft till havs, tåg och fordon som utsätts för vägsalt, stenskott och sandblästring.
Korrosion – 3000h
E-Xtreme kan fås i de flesta av ILME’s metall kapslingar i exempelvis kapslingsklass ifrån IP65 till IP69 och IP69K. Beroende på modell av låsbyglar så uppnår man 2000h med C-Type samt 3000h med V-Type testat enligt EN ISO 9227 Ed 2.0.

Temperatur -60C – +180°C
Beroende på val av tätningar så har E-Xtreme ett temperatur område på -40°C till +125°C och med LT-tätningar får man -60°C till +180°C. Om man önskar använda kontaktdonen i temperatur över +125°C så finns speciella kontaktinsatser för temperaturer upp till +180°C att tillgå. Enheterna är motståndskraftiga mot UV-strålning enligt EN ISO4892-2, EN50467.

Blästring och slagtålighet
Skyddet består även då enheten utsätts för slag, repor och sandblästring. Enheterna är testade för stenskott enligt ISO 20567-1 samt sandblästring EN 60068-2-68.

 Kemisk motståndskraft
Kapslingarnas behandling tillsammans med packningsmaterial i Viton alternativt LT ger ett utmärkt motstånd mot ett flertal kemikalier såsom rengöringsmedel, köldmedier, mineral och syntetiska oljor samt glykol.

Medlemsnyhet

Företag
ILME Nordic AB

TRANSPORTVÄGEN 18
246 42 Löddeköpinge
Sverige
ILME Nordic AB

Sänd till en kollega

0.051