Patenterad vajerdragbrytare med halvledare förbättrar industrisäkerheten

| Medlemsnyhet | Företag Rockwell Automation AB

Rockwell Automation introducerar branschens mest avancerade nödstoppdragbrytare

Industriella automatiseringskunder kan nu förbättra säkerheten utan att offra produktiviteten tack vare marknadens mest avancerade, vajerdragbrytare. Vajerdragbrytaren Allen-Bradley Guardmaster Lifeline 5 från Rockwell Automation är branschens första nödstoppdragbrytare med halvledare och patenterad, mikroprocessorbaserad teknik.

Vanliga vajerdragbrytare tenderar att snedtrigga och ge otillförlitlig drift p.g.a. temperaturbaserade förändringar av vajerspänningen. Halvledarstyrningen i Lifeline 5-vajerdragbrytarna ger ett elektroniskt repövervakningssystem som kompenserar för termoexpansion och vajernedhängning.

”Eftersom Lifeline 5-vajerdragbrytaren är en halvledarbrytare, så blir det ingen mekanisk förslitning som på vanliga brytare”, säger Steve Tambeau, produktchef på Rockwell Automation. ”Det ger ökad drifttid och tillförlitligare säkerhetsfunktion över en längre funktionscykel.”

Lifeline 5-brytaren ger ständig tillgång till en nödstoppfunktion som stoppar maskinrisker med ett ryck i vajeranslutningen. Den patenterade, mikroprocessorbaserade lösningen förenklar riggning och ger effektivare underhåll och felsökning. De lättavlästa LED-indikeringarna hjälper till vid vajerspänning och ger snabb, noggrann riggning samt status och diagnos vid drift.

Lifeline 5-brytarna finns med IP66- resp. IP67-skyddsklassade höljen av formgjuten aluminum eller tåligt, rostfritt stål som bidrar till optimerad produktivitet genom att kombinera maximal tillförlitlighet med diagnosfunktioner som förebygger oplanerade stillestånd. Modellen av formgjuten aluminum har även en integrerad nödstoppknapp som tillval för ännu större applikationsflexibilitet.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Rockwell Automation AB

Åldermansgatan 13
227 64 Lund
Sverige
Rockwell Automation AB

Sänd till en kollega

0.078