23948sdkhjf

Machinery Safebook 5: ditt uppslagsverk för funktionssäkerhet för maskiner

| Medlemsnyhet | Företag Rockwell Automation AB

Nu har det kommit en ny maskinsäkerhetspublikation från Rockwell Automation med ännu mer användbart innehåll, råd och applikationsexempel

Rockwell Automation har släppt senaste versionen av sin populära publikation ”Machinery Safebook”, en guide till säkerhetsrelaterade styrsystem för maskiner. ”Machinery Safebook 5” bygger vidare på föregående versioner med massor av ny information, exempel och beräkningar och bibehåller och stärker sin ställning som ovärderlig praxismetod och referens för alla som vill ha en översikt över och förstå principerna för funktionssäkerhet för maskiner.

Den 146-sidiga pocketbocken är skriven av specialister i ämnet och uppdelad på lättbegripliga kapitel som täcker in: regelverk, standarder, strategier, beräkningar, designkoncept, applikationsexempel och verktyg. Det nya och reviderade innehållet i ”Machinery Safebook 5” omfattar:

  • Riskbedömning, ändringar

- Uppdaterad från ”Safebook 4”, läsarna kan välja den metod de behöver från officiellt publicerade guider och standarder.

  • Riskgraf

- ”Sannolikhet för riskhändelse” är införd i enlighet med senaste utgåvan av EN ISO 13849-1 som i vissa fall ger möjlighet till en nivås PLr-sänkning beroende på förutsägbar sannolikhet för händelsen.

  • Undersystem

- Nu ingår utförligare beskrivning av undersystemen som hjälper läsarna att förstå EN ISO 13849-1 sett ur IFA:s SISTEMA-prestandanivåkalkylators perspektiv.

  • Systemkonfigureringsexempel

- Flera av ledningsdragnings-/systemexemplen är uppdaterade för att omfatta modern utrustning. De tar även hänsyn till nya och ändrade standarder.

  • Applikationsexempel

- Använder ett tydligare exempel från ett av många färdiga maskinsäkerhetsfunktionsdokument som Rockwell Automation producerar och sprider till dem som vill hämta dem.

  • Produkter, tekniker och verktyg

- Det här nya avsnittet tar upp maskinsäkerhetsprodukter och tittar på dem ur ett teknikperspektiv. Där finns även ett avsnitt om konstruktionsmjukvara och guidningsverktyg för att slimma  maskinsäkerhetsprojekt.

Mer än 20 000 exemplar av Safebook 4 är distribuerade. ” Machinery Safebook 5” släpps på flera språk, vilket ökar distributionen och guidar ännu fler maskinsäkerhetsproffs. Guiden finns på åtta språk (engelska, tyska, franska, italienska, spanska, holländska, polska och tjeckiska) för att få ut informationen. Japanska och portugisiska kommer inom kort. Rockwell Automations hemsida för maskinsäkerhet har mängder med relevanta länkar, inte bara till senaste versionerna av Safebook – inkl. publikationen ”Process Safebook 1” som ger samma slags guidning map. processäkerhetsapplikationer – utan även till massor av andra säkherhetsverktyg, -resurser, -videor och mjukvara.

”Machinery Safebook 5” är gratis och går att hämta som pdf-fil och/eller beställa som trycksak som postas till din adress. Precis som tidigare versioner kommer den att bli ditt uppslagsverk m.a.p. maskinsäkerhetslösningar. Gå in på vår hemsida idag och beställ ditt exemplar.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Rockwell Automation AB

Åldermansgatan 13
227 64 Lund
Sverige
Rockwell Automation AB

Sänd till en kollega

0.076