23948sdkhjf

I oktober ÄR Olofsfors band viktiga!

| Medlemsnyhet | Företag OLOFSFORS AB

Succén med att auktionera ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen är en insats som Olofsfors AB gjort sedan 2010. Runt 600 000 kr har samlats in sedan starten och detta är ingenting Olofsfors tänker sluta med.

– Nej, tvärt om. Detta är en tradition hos oss och en möjlighet att göra något gott för samhället, säger Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors band.

– Olofsfors har de senaste 8 åren auktionerat ut rosa skogsmaskinsband till förmån för bröstcancerforskningen, en insats som gör skillnad, fortsätter Daniel. Auktionen har blivit väldigt populär och målsättningen är självklart att överträffa alla tidigare bud.

2018-års auktion

2017 års högsta bud gick till Vallsta Skogsmaskiner, från Vallsta utanför Bollnäs, som ropade hem ett rosa Olofsfors Kovax band.

– I år vill vi få in ett sexsiffrigt belopp till bröstcancerforskningen. Olofsfors nya CoverX band är vår senaste bandmodell som med dess unika egenskaper skall skapa ett intresse och få ännu fler att buda på det, säger Daniel.

Olofsfors leder tillverkningen av skogsmaskinsband och exporterar dessa ECO-TRACKS™ band över hela världen. Olofsfors har en högt automatiserad produktion och tillverkar förutom band till skogsmaskiner även vägstål och skopstål till entreprenadmaskiner.

Nu på måndag den 1 oktober startar årets auktion. I år är det Olofsfors CoverX band, till ett värde av ca 112 000 kronor, som ska få en ny ägare. Auktionen, som pågår på Olofsfors webbplats till och med den 31 oktober, kommer att slutauktioneras under SE skogsentreprenörernas årsstämma i Stockholm, lördagen den 10 november. 

– Bröstcancerfonden som är de bröstbehandlades egen fond stödjer patientnära klinisk bröstcancerforskning. Insamlade medel går också till information och stöd för bröscancerbehandlade och deras anhöriga, säger Elizabeth Bergsten Nordström, ordförande Bröstcencerföreningarnas Riksorganisation - BRO.

Olofsfors rosa band

Idén med rosa bandet gjordes av en medarbetare på Olofsfors, Irene Petterson som gjorde den uppenbara kopplingen mellan det rosa bandet och Olofsfors ECO-TRACKS™ skogsmaskinband.
Varje år dör många i Sverige av bröstcancer. Med diagnoser i tid och snabbare behandling ökar chanserna för överlevnad.

– Det känns jättebra att Olofsfors genom denna auktion kan bidra till forskning och stöd för cancerbehandlade och deras anhöriga samt ge andra chansen att engagera sig för ett så otroligt viktigt ändamål. Fler rosa band i våra skogar gör gott för samhället, avslutar Daniel.

För frågor eller mer information
Vänligen kontakta:

Daniel Domeij
Sales & Marketing Director Forestry Products
Telefon: 070-648 66 10
E-post: daniel.domeij@olofsfors.se

Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig / Marketing Manager
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
OLOFSFORS AB

OLOFSFORS 11
914 91 NORDMALING
Sverige
OLOFSFORS AB

Sänd till en kollega

0.122