23948sdkhjf

Omställning börjar med Omställningen

Den 12 december togs det första spadtaget för ett unikt pilotprojekt, Kvarteret Omställningen. Kvarteret blir Framtiden Byggutvecklings första i Göteborg som byggs med halverad klimatpåverkan. Derome levererar trästommen och medverkar med sin kunskap inom hållbarhet och industriellt trähusbyggande.

På plats för att genomföra spadtaget var Karin Pleijel, kommunalråd med ansvar för miljö och klimat, Aslan Akbas och Terje Johansson, styrelseordförande och koncernchef i Framtidenkoncernen, Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling och Magnus Rudén, VD på Tm2.

– Mycket glädjande med byggstart för stadens första flerbostadshus med halverad klimatpåverkan, där återbruk är särskilt viktigt så vi tar vara på de resurser vi redan har, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

På uppdrag av Framtiden Byggutveckling bygger Tm2 i ett fördjupat samarbete med Derome. Med hjälp av trästomme och återbruk blir det möjligt i den unika klimatpiloten vid Litteraturgatan i Selma stad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095