23948sdkhjf

Setra investerar i kanaltork

Ny kanaltork från Valutec ska öka torkkapaciteten med 50 000 kubikmeter.
En ny kanaltork från Valutec ska öka det gävlebaserade sågverket Setra Kastets torkkapacitet med 50 000 kubikmeter. Torken har anpassats för Setra Kastets vagnshanteringssystem och levereras i mitten av 2016.

– Vi är imponerade av deras system för energiåtervinning. Det är vätskeburet och ger enormt bra förutsättningar för att spara och återanvända energin i torken, säger Ove Sjögren, platschef på Setra Kastet, i ett pressmeddelande.

Kanaltorken som bolaget har investerat i är av typen FB, vilket innebär att torkningen delas upp i två separata zoner, vilket ger flera kvalitetsfördelar jämfört med torkning i bara en zon.

Kanaltorken levereras och monteras i mitten av 2016 och tas i drift i augusti nästa år. För Setra Kastet, som 2013 hade en produktionsvolym på 220 000 m3 innebär kanaltorken från Valutec en väsentlig kapacitetsökning.

– Det känns roligt att få vara med och fortsätta bidra till sågverkets utveckling. Vi känner varandra väl och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete för att utveckla deras virkestorkning, säger Robert Larsson på Valutec.

Hos Setra Kastet finns idag fem kanaltorkar och två kammartorkar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109