23948sdkhjf

Klart för träförädling i Ostvik

Brännfors Träförädling startar upp verksamheten igen.
Brännfors Träförädlings fabrik i Åbyn brann ner 23 mars i år och sedan dess har företaget sökt efter lösningar för fortsatt produktion.

Nu har Brännfors Träförädling AB köpt Norra Skogsägarnas anläggning i Ostvik, två mil söder om Åbyn.

​Produktionen i före detta Ostvik Komponentfabriks industrilokaler har legat nere sedan våren 2014.

– Det här passar oss riktigt bra. Det känns skönt att få starta upp produktionen igen och trygga ett tiotal arbetstillfällen. Nu väntar en tuff investerings- och installationstid innan vi kan gå för fullt till våren, berättar Stefan Edström, vd vid Brännfors Träförädling AB, i ett pressmeddelande.

Full produktion till våren

Brännfors Träförädling specialtorkar och klyver trävaror till sågverk och andra kunder. Med den nya fabriken i Ostvik öppnas även en del utvecklingsmöjligheter för företaget.

För Norra Skogsägarna, som bland annat driver ett sågverk i Kåge, kommer försäljningen lägligt och samarbetsmöjligheter med den nya ägaren öppnar sig på flera fronter.

– Vi är mycket nöjda över att Brännfors Träförädling väljer att satsa i Ostvik och vi ser goda utsikter till samarbete i framtiden. Det gäller bland annat torkning och lagring, men även en del specialproduktion, konstaterar Mats Boström, industrichef vid Norra Skogsägarna.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094