23948sdkhjf

Klart för träförädling i Ostvik

Brännfors Träförädling startar upp verksamheten igen.
Brännfors Träförädlings fabrik i Åbyn brann ner 23 mars i år och sedan dess har företaget sökt efter lösningar för fortsatt produktion.

Nu har Brännfors Träförädling AB köpt Norra Skogsägarnas anläggning i Ostvik, två mil söder om Åbyn.

​Produktionen i före detta Ostvik Komponentfabriks industrilokaler har legat nere sedan våren 2014.

– Det här passar oss riktigt bra. Det känns skönt att få starta upp produktionen igen och trygga ett tiotal arbetstillfällen. Nu väntar en tuff investerings- och installationstid innan vi kan gå för fullt till våren, berättar Stefan Edström, vd vid Brännfors Träförädling AB, i ett pressmeddelande.

Full produktion till våren

Brännfors Träförädling specialtorkar och klyver trävaror till sågverk och andra kunder. Med den nya fabriken i Ostvik öppnas även en del utvecklingsmöjligheter för företaget.

För Norra Skogsägarna, som bland annat driver ett sågverk i Kåge, kommer försäljningen lägligt och samarbetsmöjligheter med den nya ägaren öppnar sig på flera fronter.

– Vi är mycket nöjda över att Brännfors Träförädling väljer att satsa i Ostvik och vi ser goda utsikter till samarbete i framtiden. Det gäller bland annat torkning och lagring, men även en del specialproduktion, konstaterar Mats Boström, industrichef vid Norra Skogsägarna.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109