23948sdkhjf

Träsatsningar ska göra samhället mer hållbart

Trä har alla förutsättningar att vara det material som löser flera av de utmaningar världen idag står inför. Det är en av slutsatserna i en ny rapport från SP Trä.
Representanter för svensk trämekanisk industri har identifierat viktiga insatsområden för att stärka industrins konkurrenskraft och export. Ett viktigt område är att bidra till ett hållbart samhälle.

Det framgår av SP:s rapport Agenda Trä som utarbetats genom workshops, möten och intervjuer med deltagare från industri, universitet och institut samt arbetsförmedlingen.

Den svenska trämekaniska industrin står inför nya utmaningar som skiljer sig från tidigare faser av industrins utveckling. Framöver blir det därför viktigare att kunna reagera snabbt på affärsmässiga utmaningar i en global marknad, hävdar SP.

- Utmaningarna måste hanteras produktionstekniskt och organisatoriskt i takt med att nya affärsmodeller växer fram, säger Hans Holmberg, SP, som har lett arbetet med att ta fram rapporten, i ett pressmeddelande.

Agenda Trä syftar till att samordna och stärka den svenska trämekaniska industrins framtida insatser inom forskning och innovationer.

Projektet är finansierat av Vinnova och är en del av det strategiska innovationsområdet Nya biobaserade material, produkter och tjänster som koordineras av Skogsindustrierna. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063