23948sdkhjf

"Möbeldesign för alla" trend inför Kölnmässa

En stark trend i möbelindustrin just nu är möbler som ger bekväm och enkel användning för alla. I stället för att designa möbler för kategorier som "äldre" och "rörelsehindrade" vill formgivare nu skapa möbler och inredningar som är bättre för alla.

– Andelen över 65 år ser ut att fördubblas mellan 2010 och 2050, noterar Dirk-Uwe Klaas, CEO för den tyska möbelindustrins organisation Verband der Deutschen Möbelindustri. Samtidigt måste vi inse att människor över 55 eller 65 inte plötsligt får smak för institutionsliknande möbler, utan vill ha lika snygga möbler som när de var yngre.

Möbler och inredningar som samtidigt är både praktiska och snygga är viktigt inte minst för att en annan trend är att bo kvar hemma även vid hög ålder.

Dirk-Uwe Klaas medverkade vid en presskonferens inför IMM, den stora möbelmässa som genomförs vid Kölnmässan i mitten av januari. Han framhöll att de flesta siffror pekar åt rätt håll.

Ökningen sker i Asien, men Europa köper fortfarande mest möbler, och ekonomin börjar återhämta sig.

– I år ser den tyska möbelindustrin en försämring med cirka 2 procent, som framför allt uppstod första halvåret. Men framtiden ser ljusare ut, framför allt på marknader utanför Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078