23948sdkhjf

Vespa med tio sorters trä

Det här är ingen nyhet, Carlos Albertos bygge är redan tre år, men är så vackert att det får bli en liten notis ändå. Carlos Alberto som har ett snickeriföretag i Lousada byggde det fantastiska fordonet åt sin dotter Daniela och som även fått ge namn åt åket.
Carlos Alberto är en portugisisk snickare med sinne för detaljer och då hans dotter ville ha ett fordon byggde han den här fantastiska vespan i trä.

Originalet skapades av designern Corradino D'Ascanio 1945 och ett år senare togg Piaggio upp produktionen av det praktiska fordonet som tillverkas än idag. En udda detalj är att D'Ascanio faktiskt hatade motorcyklar.

Sextiofyra år senare tillverkade Carlos Alberto en version i tio olika träslag av denna ikoniska motorcykel

Vespa Daniela är mestadels handgjord, fast med viss hjälp av CNC-maskin, plus mycket tid, kärlek och omsorg. Motorn är på 125 kubik och maxhastigheten är 75 km/h.

En bortglömd Vespa i Carlos Albertos garage gav inspiration för att skapa detta mästerverk, han demonterade bitar av den gamla skotern och behöll motorn, upphängningarna och hjulen. Han började sedan arbeta mot fullbordandet av Vespa, bilder från arbetsprocessen finns på hans hemsida. Där finns också cruiser motorcykel, även den i trä, och bilder på andra mer typiska snickerialster från hans företag. Googla ”Carlos Alberto vespa” så hittar du dit. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08