23948sdkhjf

Avtal mellan Martinsons och Lindbäck ger jobb för Träfix

Martinsons och Lindbäcks Bygg har inlett ett långsiktigt avtal om leverans av 5 000 kubikmeter byggprodukter årligen. Trävarorna anpassas och förpackas hos Maco Träfix i Arvidsjaur innan de skickas vidare till Lindbäcks Bygg. För Maco Träfix, där bilden är tagen, och deras tre anställda har avtalet inneburit en ökad trygghet.
– Det är otroligt positivt för oss i inlandet där jobben ju inte växer på trän. Det är roligt att vårt kunnande och de resurser som finns här verkligen utnyttjas, säger Conny Stenmark, en av ägarna till Maco Träfix, som har lång erfarenhet av att bearbeta och anpassa träkomponenter.

Martinsons och Lindbäcks avtal slöts vid årsskiftet efter att Lindbäcks Bygg sökt en ny leverantör av anpassade komponenter till sina modulbyggda hus. Maco Träfix kopplades in för att anpassa Martinsons byggprodukter för Lindbäcks byggprocesser.

– Upplägget med Maco Träfix som anpassar trävarorna skapar en väldigt effektiv kedja, något som är av största vikt för ett högkapacitetsföretag som Lindbäcks, säger Stefan Andersson, försäljningsingenjör på Martinsons.

De relativt korta avstånden mellan Skellefteå, Arvidsjaur och Piteå där företagen är placerade, samt råvarans norrländska ursprung, skapar också korta transportvägar som både gynnar effektiviteten men också miljön. En annan fördel som påtalas av samtliga tre företagen är förtroendet dem emellan.

– Vi lär hela tiden av varandra, utvecklas och försöker hjälpas åt. Det har gått smidigt redan från början, säger Lars Eriksson, inköpschef på Lindbäcks Bygg.

Lindbäcks Bygg i Piteå är ett av Sveriges ledande företag när det gäller modulbyggda flerfamiljshus i trä. Den industriella tillverkningen kräver material som är anpassat och förberett för att sättas ihop till hus så fort det anländer till fabriken. Allt för att hålla korta och kostnadseffektiva monteringstider. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063