23948sdkhjf

Stora Enso sponsrar trähus till skid-VM 2015

Stora Enso har en god tradition av att samarbeta med Skid-VM i Falun. Nu tar företaget ytterligare ett konkret steg i samarbetet och ser till att VM-huset på Lugnet kan bli verklighet. Byggnaden kommer att få en stomme i CLT (Cross Laminated Timber) från någon av Stora Ensos två fabriker i Österrike.
- Vi har fått en möjlighet att vara med och ta ansvar med våra träprodukter och se till att vi bygger ett klimatsmart hus, som kommer att vara till stor nytta för Skid-VM och faluborna. Trähus och träprodukter lagrar koldioxid under hela sin livslängd och vi tror att träbyggande har framtiden för sig. Genom VM-huset kommer vi ha möjlighet att konkret visa dessa fördelar för våra intressenter. säger Karl-Henrik Sundström, EVP, Printing and Living.

Huset byggs på Lugnet i två plan och kommer att fungera som administrativ byggnad med plats för kontorslokaler. Det kommer att bestå av en stomme i trä och bland annat kommer prefabricerade CLT-element (korslimmat trä) att användas och färgen levereras av Falu Rödfärg.
Monteringsfärdiga CLT-element är ett miljömässigt, effektivt och säkert sätt att bygga som ger stor frihet beträffande arkitektur och design. Tack vare CLT-elementen kommer byggnaden på Lugnet att kunna färdigställas på endast sex månader.
- Det är mycket glädjande att ett globalt företag som Stora Enso med stark lokal närvaro i vår region bestämt sig för att satsa på Skid-VM. Stora Enso jobbar ju uteslutande med förnybara material och det kändes naturligt för oss att samarbeta med företaget kring byggandet av ett klimatsmart VM-hus. VM-huset blir ju bestående långt in i framtiden till glädje för många och kommande arrangemang på Lugnet, säger Sven von Holst, VM general, Skid-VM 2015.
- Vi ser Skid-VM i Falun som något oerhört positivt för Dalarna och Sverige. Vi vill vara med och bidra till ett lyckat och ansvarstagande evenemang genom att vara en av huvudsponsorerna. Byggprojektet är ett lysande exempel på hur ett globalt företag genom samarbete med lokala intressenter tar ansvar och bidrar till att göra Lugnet till en attraktivare arena – även efter det att Skid-VM har ägt rum, säger Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063