23948sdkhjf

Linnéuniversitetet rekryterar till skog och trä

Linnéuniversitetet i Växjö, Lnu, har utlyst fyra tjänster inom skog och trä, och planerar för utlysning av ytterligare tre. De tre nya professorerna, två lektorer och en ytterligare doktorand kommer tillsammans att stärka både utbildning och forskning.

– Vi har fyra kvalificerade sökande till den professur där ansökningstiden gått ut, berättar Åsa Rydell Blom, prefekt vid institutionen för skog och träteknik vid Lnu. Även de andra tjänsterna har fått kvalificerade sökande, men där är ansökningstiden ännu inte ute.

Linnéuniversitetets idé att följa trä från skog till produkt tycks i år ha fått framgång, då söktrycket till både kandidatprogram och ingenjörsprogram är rekordhögt.

– Kandidatprogrammet har haft bra söktryck även tidigare, men för ingenjörsprogrammet är det "all-time-high" med 23 antagna studenter, säger Åsa Rydell Blom.

På årskurs två och tre är antalet studerande 14 respektive 9. En stigande trend, alltså. En bidragande orsak kan vara att det visat sig att utbildningarna ofta resulterat i arbete inom träindustrin. Redan under utbildning försöker man etablera kontakter med industrin, bland annat via centrumbildningen Linnaeus Technical Center, LTC.

– Under utbildningstiden är det av stort värde för oss och studenterna att ha en nära relation till industrin för tillgång till bra examensarbeten och projektarbeten, säger Lars Elisasson vid LTC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078