23948sdkhjf

Bergs Timber investerar i klentimmerlinje

Bergs Timber investerar 27 miljoner kronor när en normaltimmerlinje byts ut mot en klentimmerlinje vid sågen i Mörlunda. - Det blir en effektiv och vass anläggning, säger Peter Nilsson vd för Bergs Timber.
Såglinjen för normaltimmer vid Bergs Timber i Mörlunda har rivits ut. Den ersätts nu av en klentimmerlinje. Det blir en "vass och kostnadseffektiv lösning".

- Vi tror på klentimmer i det här området. Det blir en effektiv och vass anläggning där vi delvis använder befintlig utrustning, säger Peter Nilsson,vd för Bergs Timber.

Nyligen blev det klart att Remasawco kommer att leverera styrning och kontaktorutrustning till ett ordervärde av 3,2 miljoner kronor.

- Det känns tryggt att ha med Remasawco i det här projektet. Vi har goda erfarenheter från tidigare installationer där de varit inblandade och vi är övertygade om att vi får en bra leverans även den här gången, säger Peter Nilsson.

Övriga leverantörer är bland andra Ingenjörsfimra Gösta Hedlund AB som levererat timmerintag. Från Valon Kone kommer barkmaskinen och den delvis begagnade såglinjen kommer från Veisto.

Efter installationen kommer sågproduktionen i Mörlunda att ha en kapacitet på cirka 110 000 kubikmeter sågad vara i två skifts produktion. Det innebär en ökning med omkring 40 000 kubikmeter jämfört med den nuvarande såglinjen. Arbetet med investeringen har just påbörjats och den nya linjen beräknas att vara i drift i mars 2014. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11