23948sdkhjf

Fler kom till Hem & Villa

Besöksantalet till mässan Hem & Villa i Stockholm ökade dramatiskt i år. En förklaring var chokladfestivalen som pågick samtidigt. Samtidigt berättar utställare att det fanns ett ovanligt stort intresse för att bygga nytt och bygga om, bland besökarna.

I år kom nästan 10 000 fler än i fjol till Hem & Villa på Stockholmsmässan, jämfört med i fjol. Totalt kom 42 497 besökare, varav 495 medierepresentanter. Och uppslutningen uppskattas av utställarna som fick bråda dagar.Helena Sundström, marknadschef på husbyggnadsföretaget Villa Varm i Piteå, vill poängtera att det inte bara handlar om mängden besökare, utan att det i år också fanns ett genuint intresse bland alla som besökte deras monter.
– Det är fjärde året vi är med i både Stockholm och Göteborg. Byggbranschen har ju varit i svaj i några år med en del konkurser, men i år märks det tydligt att det har vänt och att fler är intresserade av att bygga nytt och investera i hemmet, säger hon i ett pressmeddelande från Stockholmsmässan.
Bygg Oles kommunikationschef Åsa Karlsson håller med om den ökade köpviljan och berättar att de fick många nya och seriösa kontakter under mässan.
– Man lämnar inte sitt namn och telefonnummer om man inte vill bli kontaktad efter mässan! Så alla vi som jobbade hårt med förberedelserna inför mässan är överens om att det verkligen var värt allt extra arbete. Dessutom är mässdeltagandet ett bra sätt för oss att komma ut och visa vad vi gör och kan, ett sätt att bygga varumärket och sätta oss på kartan i folks medvetande.
Utställarna gillar konceptet där man får två mässor för en biljett.
– Boende, lifestyle och ätande har visat sig vara en perfekt kombination som intresserar många. Att vi erbjuder två mässor i en kan ju också vara skillnaden som gör att många fler bestämmer sig för att gå, säger Maria Torén.
Den 24–27 oktober väntar Hem & Villa i Göteborg, där man samarrangerar med Mitt kök. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079