23948sdkhjf

Försiktig ökning av småhusbyggandet

För första gången sedan 2010 ökar småhusbyggandet i Sverige. Även om det fortfarande handlar om en försiktig uppgång från låga nivåer, ger detta positiva signaler till den svenska trä- och möbelindustrin, anser TMF.
Ny statistik från Trä- och Möbelföretagen, TMF, visar på en svag vändning för småhusbyggandet. Det totala bostadsbyggandet ökade med 33 procent under första halvåret 2013 och byggandet av småhus ökade med 9 procent.

– Vi hoppas att den här uppgången för småhusbyggandet är en del av inledningen på en starkare och nödvändig uppgång för bostadsbyggandet som helhet, och som därmed leder till ökad efterfrågan på möbler och produkter från träindustrin, som fönster, dörrar, trappor och golv. En utveckling som i förlängningen även bidrar till fler arbetstillfällen, säger David Johnsson, vd på Trä- och möbelföretagen, i ett pressmeddelande.

Återhämtningen i svensk ekonomi har generellt sett inte märkts inom den svenska trä- och möbelindustrin. När det gäller möbler minskade den totala exporten med 6 procent medan exporten av kontorsmöbler, som utgör en andel på 16 procent, ökade med 4 procent.

Halvårsstatistiken för den svenska trä- och möbelindustrin, TMF i siffror, publiceras två gånger per år med uppdaterad och jämförande statistik samt kommentarer om branschens utveckling. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063