23948sdkhjf

Moelven får stöd för studentboende

Med stöd från Boverket kan snart en ny typ av studentbostäder börja byggas i Karlstad, i samarbete mellan Moelven byggmodul och Karlstads bostads AB, KBAB.

KBAB tog under våren 2012 fram en konceptidé för ett modulanpassat flexibelt kompisboende för unga. De gjorde under sommaren en upphandling för att vidareutveckla idén tillsammans med modulhustillverkare. Moelven Byggmodul vann uppdraget i september 2012. KBAB har under det senaste året letat fastigheter i Karlstad och påbörjat två planprocesser för så kallat Vännerhemsbyggande. Samtidigt har projekterings- och kalkylarbete genomförts med målet att uppföra de första husen under 2014 på studentbostadsområdet Campus i Karlstad.

Konceptet Vännerhem bygger på att man bygger fyra lägenheter per våningsplan som är anpassade för kompisboende, men som lätt kan bli vanliga 2:or utifrån målgrupp. Fasaderna kan anpassas till olika stadsbilder och bottenvåningen är fri att använda till det som bostadsområdet har behov av.

– Det är jätteroligt att Boverket ser potentialen i vårt gemensamt framtagna koncept Vännerhem. KBAB kommer tack vare flexibiliteten hur husen kan användas att få en låg risk för framtida förvaltning. Det känns också bra att få bygga trähus och samverka med Moeleven som finns i Värmland med tillverkning i Värmlandsbro, säger Gunnar Persson, verksamhetsutvecklare på KBAB.

Moelven och KBAB äger tillsammans konceptet ”Vännerhem” och Moelven har tagit över huvudmannaskapet så att projektet kan få mesta spridning över landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047