23948sdkhjf

Ljusare för bygghandeln

Det ser ljusare ut för byggvaruhandeln. Under andra kvartalet i år avstannade nedgången och hösten beskrivs som "riktigt bra".
- Augusti och september har varit riktigt bra, säger Anders Wernberg inköpschef på Hornbach Sverige till tidningen Dagens Industri.

Även Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbunds vd, Ulf Gustafsson, säger att sommaren varit hyfsad och att det nu ser ljust ut.

Det innebär en vändning efter det ras som drabbade byggvaruhandeln i början av 2012. Då kunde branschen dock blicka tillbaka på ett decennium av kraftig tillväxt.

Under andra kvartalet i år planade den negativa kurvan ut. Och under tredje kvartalet räknar den tyskägda varuhuskedjan Hornbach med att få plusresultat på den svenska marknaden.

Under det senaste räkenskapsåret gick Hornback med förlust - trots ökad omsättning. Det beror enligt Anders Wernberg på öppnandet av två nya varuhus. Hornback satsar på fortsatt expansion men säger till Dagens Industri att det inte måste ske genom jättevaruhus. Det kan handla om mindre butiker som kopplas ihop med ett väl utbyggt sortiment på nätet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094