23948sdkhjf

Uppsving för brittisk möbelhandel

Den brittiska detalhandeln fick ett uppsving i september och allra bäst gick det för möbler. Anledningen är en förbättrad bostadsmarknad.
Möbel- och mattbutiker stod för den största ökningen inom den brittiska detaljhandeln under september. För första gången sedan 1996 svarade alla tillfrågade möbelhandlare att deras försäljning var bättre än för ett år sedan, enligt ONS (The office for national statistics).

Totalt ökade den brittiska detaljhandeln med 2,2 procent i september jämfört med för ett år sedan. Ökningen under det senaste kvartalet, 1.5 procent, kan verka blygsam men är den största sedan första kvartalet 2008.

Detaljhandeln står för knappt 6 procent av den brittiska ekonomin. Att just efterfrågan av möbler utmärker sig positivt kopplas till ett uppsving på bostadsmarknaden. Allt fler har beviljats lån av bankerna. Det gäller framför allt förstagångsköpare som tidigare hade mycket svårt att få banklån.

Generellt finns en ljusare syn på ekonomin i landet vilket gör att britterna i större utsträckning vågar spendera sina pengar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064