23948sdkhjf

Generösa stipendier för utlandspraktik

Fem studerande vid Nässjöakademin på Träcentrum får dela på 88 000 kronor för att praktisera utomlands.
Det är Göte och Linnéa Öhrskogs stiftelse som beviljat stipendierna.

- Att ge stipendier för utlandspraktik ligger helt i linje med donatorn Göte Öhrskogs anda, säger Öhrskogsstiftelsens ordförande Gösta Spångby, i ett pressmeddelande från Träcentrum.

En av dem som fått stipendium är Nathalie Fjäll som läser andra året på programmet Produktutveckling med möbeldesign.

- Jag ska åka till Hamar i Norge på en praktikperiod på två månader. Jag ska vara på ett företag som heter Sarepta Studio. De arbetar med visualiseringsprogrammet 3D Studio Max som de använder för att visualisera inredning och hus och det är också det som jag ska göra. Vi håller just nu på att avsluta en kurs som behandlar just 3D Studio max och därför tycker jag att det passar bra, säger hon.

Fredrik Carlsson går även han andra året på Produktutveckling med möbeldesign.

- Jag kommer att utföra min praktikperiod i Montréal i Kanada hos företaget Seatply. De arbetar med formpressad plywood och tillverkar framförallt stolar. Jag kommer att arbeta med CAD för att skapa produktionsunderlaget för dessa produkter, skapa de pressformar som krävs för tillverkningen och förbereda CNC-maskinerna i produktionen, säger han.

- En anledning att jag sökte mig till det här företaget är för att tillverkningsteknikerna bakom formpressad plywood är relativt komplicerade och möjligheterna att praktisera dom i skolan rätt begränsade, av förklarliga skäl. Att sedan arbeta med plywood som jag tycker är ett fantastiskt material är något annat som ska bli roligt, säger Fredrik Carlsson.

Övriga stipendiater är Daniel Johansson, Julia Karlsson och Fredrik Karlsson.

Victor Strandgren, utbildningsledare på Nässjöakademin, anser att möjligheten till praktikperiod utanför Sverige är viktig för utbildningens internationella prägel.

- När studenterna kommer hem och får jobba på svenska företag har de med sig erfarenheter och tankar om nya exportmarknader, säger han. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047