23948sdkhjf

Rimforsa Snickeri återuppstår

I augusti gick Rimforsa Snickeri i konkurs och sedan den 13 september har verksamheten legat nere. Men idag öppnar snickeriet igen. De tidigare anställda, Mats Gustafsson och Edvin Ekenvärn har köpt konkursboet.
Mats Gustafsson och Edvin Ekenvärn är nya ägare till Rimforsa Snickeri som gick i konkurs för en dryg månad sedan på grund av arbetsbrist. Företaget är specialiserat på tillverkning av laboratorier och hade flera uppdrag vid konkursen och verksamheten drevs därför vidare en tid av konkursförvaltaren Leif Norberg.

Men den 13 september stoppades verksamheten som sysselsatte sju personer, två ägare och fem anställda.
Nu är det emellertid klart att snickeriet lever vidare. De tidigare anställda, Mats Gustafsson och Edvin Ekenvärn har köpt konkursboet och det nya företagsnamnet blir Kinda Snickeri AB om PRV godkänner namnet.
– Både jag och Mats har jobbat på snickeriet under många år, så det var ledsamt med konkursen. Vi fick tidigt ett erbjudande från konkursförvaltaren erbjudande att ta över verksamheten, men vi tycket det var för dyrt och vågade inte. Då priset sänktes tänkte vi om och nu känns det både spännande och bra att allt är klart, säger Edvin Ekenvärn.
Inledningsvis kommer de att sköta verksamheten själva. De har en hel del jobb genom en stor kund och tror att det ordnar sig. Om det går bra kan det bli fråga om att återanställa tidigare kollegor, men de tänker inleda försiktigt. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065