23948sdkhjf

Innventia fyllde år med innovationsverkstad

Innventia, forskningscentrum för framför allt massa- och pappersindustrin, firade sitt tioårsjubileum den 22 oktober. Man visade upp sina laboratorier och forskare inom bland annat kolfiber och nanocellulosa och arrangerade workshops med målet att kartlägga hinder och medel för att nå ”framtidens skogsindustri”. Samarbeten med andra industrier var ett ofta upprepat förslag.

Förnyelsen av massa- och pappersindustrin var det genomgående temat för Innventias jubileum. Både i de aktiviteter som genomfördes vid institutet under eftermiddagen och vid jubileumsmiddagen på kvällen. Men där låg fokus på den förnyelsen som skett genom åren mellan 1942 och 2003.

Deltagarna vid Innventias tioårsjubileum bestod både av forskare, industriledare och seniora forskare som varit engagerade i Innventia genom åren, bland dessa fyra f.d vd-ar. Innventia har ju en historia som är betydligt längre än tio år, institutet bildades redan 1942. Det som firades denna gång var att man 2003 slogs samman med Packforsk och delar av medieforskningen vid Framkom och blev det första stora ”superinstitutet” av den bredare typ som statsmakterna efterfrågade vid den tiden.

Kvällens middag genomfördes vid den nya hajbassäng som byggts vid Hagaparken i Stockholm, något som möjligen kan tolkas symboliskt med tanke på hur ”sharks” blivit ett modeord för riskkapitalister. Ett av de frågor som inte riktigt fick något svar vid workshopen tidigare under dagen var just hur skogsindustrin skulle locka till sig riskkapital. Kanske var det därför som kvällens underhållning bestod av en trollkarl…
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078