23948sdkhjf

Borgen har förvärvats av företagets vd

Åke Wibergs Stiftelse har sålt AB Borgen till företagets vd sedan 28 år, Tommy Karlsson. Den lilla koncernens verksamhet kommer att fortsätta som tidigare. I Borgen ingår sågverket AB Rundvirke, Rundvirke Skog AB, Rundvirke Poles AB och komponenttillverkaren AT-Träkomponent.
Borgen har under många år ägs av Åke Wibergs Stiftelse som grundades 1953. Stiftelsen har under sin existens gett anslag till vetenskaplig forskning och till vård och utbildning av barn och ungdom. Under senare år har anslagstilldelningen varit omkring 20 miljoner per år.

Stiftelsen tyckte emellertid att AB Borgen inte passade riktigt i portföljen och sålde nyligen företaget till Tommy Karlsson som lett företaget de senaste 28 åren.

Koncernen har 170 anställda och omsätter närmare 700 miljoner kronor. Utöver de företag som nämndes i ingressen ingår även AB Impregna och försäljningsbolag i Finland, Norge och Frankrike.

Tommy Karlsson säger att det i dagsläget inte finns några planer på större förändringar av verksamheten.

– Men det pågår ju ett ständigt utvecklings- och anpassningsarbete. Just nu går tre av fem verksamheter med vinst. Vi lider av att ha alla kostnader i Sverige och en stor export när kronan är så här stark, säger han. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36