23948sdkhjf

Träforskare invald i IVA

Charlotte Bengtsson, SP Trä och Linnéuniversitetet, har valts in i Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, avdelningen för skogsnäringens teknik. Samtidigt har denna avdelning även förstärkts med Innventias vd Birgitta Sundblad samt Jon Haag, BillerudKorsnäs och Mikael Lindström, KTH.

Charlotte Bengtsson är enhetschef för SP Trä och adjungerad professor vid Linnéuniversitetet. Hon har doktorerat i stål- och träbyggnad vid Chalmers, och forskat vid SP Trä kring metoder för klassificering av konstruktionsvirke. Charlotte Bengtsson är mycket aktiv i arbetet med att skapa samarbete mellan SP Trä, Linnéuniversitetet och näringslivet, inte minst i den träindustritäta regionen kring Växjö.

IVA arbetar för utveckling av svenskt näringsliv bland annat genom att arrangera konferenser, projekt och genom att förse regering och myndigheter med kunskapsunderlag. Ingenjörer och ekonomer från näringslivet arbetar tillsammans med människor från forskning och myndigheter i tolv avdelningar, varav Skogsnäringens teknik är en.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062