23948sdkhjf

Japanska material och metoder visas på möbelmässan

På Stockholm Furniture & Light Fair, 4-8 februari 2014, visas japanska material och metoder för möbeltillverkning. En hel del av det som ingår i utställningen har aldrig visats i Sverige tidigare.

Till mässan blickar Materialbiblioteket öster ut mot Japan, som trots avståndet, har en hel del gemensamt med Skandinavien. Uställningen "Material attraction - Scandinavia likes Japan" produceras av dem i samarbete med japanske designern Naoto Nakamura. Där visas ett urval av japanska material och tillverkningsmetoder som är tänkta att inspirera och skapa synergier mellan Skandinavien och Japan.


- Den skandinaviska och japanska formvärlden berör varandra på många sätt. Vi delar synen på det strama och avskalade inom design och arkitektur. Ofta hittar vi vinklar där material och konstruktion redovisas i design och funktion, gärna med en fot kvar i tradition och hantverk, säger Oliver Schmidt, Materialbiblioteket, i ett pressmeddelande från Stockholmsmässan.


Många av Japans material- och tillverkningsmetoder har inte tidigare nått utanför landets gränser. Genom samarbetet med Naoto Nakamura, som har sin bas i Stockholm och JETRO, Japan External Trade Organization. öppnar sig nu möjligheter att få ta del av detta. Det handlar om allt från det traditionella till det högteknologiska eller detta i kombination.


- Jag vill visa på variationen i material och produktionstekniker från Japan som inspirerar designer. Det blir många intressanta materialprover från olika industrier som ännu inte har presenterats i Sverige. Fokus kommer att ligga på designutvecklat material, som tagits fram med hjälp av formgivare och sedan tillverkats som en produkt. Det tror jag kommer att bli en av framtidens trender, säger Naoto Nakamura.


Utställningen är i hall B och kommer att ha visningar dagligen på engelska. KL


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.139