23948sdkhjf

Lignamedverkan gav Alent stororder

Torkföretaget Alent Drying fortsätter att hitta kunder. De har just fått en order på elva styrningar från Holzwerke Ladenburger i delstaten Baden Württemburg. På bilden Alents vd Peder Björkman och Christoph Ladenburger.
Luleåföretaget Alent Drying börjar bli allt mer känt i branschen för sin egenutvecklade torkstyrning som arbetar enligt en princip som de kallar Alentpumpen. Enkelt beskrivet är det sätt att spara energi under torkningen genom att låta fläktarna stå still relativt långa perioder under förloppet. I våras var de för första gången med på Ligna. Där fick de kontakt med Holzwerke Ladenburger, en tysk familjeägd träkoncern som även har stor produktion av limträ. Företaget finns på fem orter och producerar cirka 500 000 kubikmeter trävaror per år.

– De besökte vår monter flera gånger och blev allt mer intresserade. Det ledde till att de senare beställde en styrning för att prova. Den kördes igång i början av september och nu har vi fått en order på ytterligare elva system, dessutom är det vår enskilt största order, säger Eric Björkman som är mannen bakom det ovanliga styrsystemet. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095