23948sdkhjf

Skador efter Simone inventeras

Skogsstyrelsen arbetar nu för att få en bild över skogsskadorna efter stormen Simone som drog fram natten till tisdagen. Tidigast efter lunch på onsdag den 30 oktober kan en uppskattning om skadornas omfattning lämnas.

Tisdag morgon har samtliga av Skogsstyrelsens distrikt i Götaland planerat för inventeringsrundor för att bedöma omfattningen av skadorna.

– Under tisdagen jobbar våra distrikt med att skaffa sig en bild av skadeläget. Deras uppgifter kommer sedan att stämmas av med inventeringar som skogsbruket gör, så att vi ska få en så korrekt och samstämmig bild som möjligt, säger Lars Karlsson, skadesamordnare på Skogsstyrelsen.

Skogsägare i de stormdrabbade områdena bör gå över sina fastigheter när stormen bedarrat. Detta för att skaffa sig en bild av skadornas omfattning på fastigheten och i samråd med skogliga samarbetspartners planera för att på ett säkert sätt få ut virket ur skogen. Dels för att undvika personskador, dels för att minska risken för ytterligare skador genom angrepp av granbarkborre sommaren 2014.

– Risken för olyckor är stor i stormfälld skog. Därför bör skogsägare som inte har nödvändiga kunskaper och rätt skyddsutrustning inte ge sig ut på egen hand i skogen för att röja upp efter stormen, säger Lars Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078