23948sdkhjf

Rusforest har fått fart på produktionen

Svenskägda skogsbolaget Rusforest ökade preliminärt sin produktion av sågade trävaror med 24 procent under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet. Därmed uppgick produktionen till 69.416 kubikmeter under kvartalet.
Efter en lång period med tråkiga underrättelser verkar det nu gå lite bättre för det svenska noterade skogs- och träföretaget Rusforest. I en uppdatering från bolaget står det att trävaruproduktionen ökat med 24 procent och att timmerskörden ökade 122 procent till 192 158 kubikmeter, jämfört med detta års andra kvartal.

- Vi har gjort stora framsteg i Magistralny under tredje kvartalet, med nästan tre gånger så stora leveranser till Japan som i det andra kvartalet, säger Anton Bogdanov, operativ chef i pressmeddelandet.

De uppger att de nu får 35 procent mer betalt för sina leveranser till Japan än för sin tidigare export till Mellanöstern och Nordafrika. Under det tredje kvartalet såldes 62 procent av Magistralnys produktion till högmarginalmarknaden Japan. I genomsnitt fick Magistralny 220 dollar per kubikmeter sågade trävaror. Arbetet med att bygga en pelletsfabrik i anknytning till sågverket i Arkhangelsk fortgår enligt plan, både vad det gäller budget och konstruktion. Pelletsfabriken väntas börja producera pellets för export till Europa under det första kvartalet 2014. Vid den förlustbringande anläggningen i Boguchany fortgår arbetet med att förbättra lönsamheten. Trots vissa förbättringar i verksamheten beskrivs den långsiktiga lönsamheten som "utmanande". KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062