23948sdkhjf

Plusshus tar hem två order på totalt 55 miljoner

Setras dotterbolag Plusshus har tecknat två nya order på sammanlagt 55 miljoner kronor. Kontrakten avser ett nytt radhusområde i Stockholm samt en andra etapp av Trälyftetlägenheter till Knivsta. Bilden visar husen från första etappen.
– Det här blir en bra start för vår verksamhet 2014 och ett kvitto på att intresset för industriellt och klimatsmart träbyggande fortsätter att öka, säger Nils Clausén, vd i Setras dotterbolag Plusshus.

De två nya beställningarna på totalt 55 miljoner kronor avser 19 radhus i ett nytt bostadsområde i Stockholm samt en andra etapp av lågenergilägenheter i kvarteret Sågen i centrala Knivsta. Bostäderna i Knivsta byggs med Trälyftet, Setras patenterade byggsystem för flervåningshus med moduler i massivträ, och omfattar två huskroppar med totalt 40 lägenheter.

Båda projekten tillverkas industriellt i Plusshus fabriker i Skellefteå och Kristinehamn och levereras som färdiga moduler till byggarbetsplatserna där montering sker. Produktionen påbörjas i slutet av året och montering planeras ske med start under första kvartalet 2014.

Plusshus affärsidé är att erbjuda kundanpassat och kostnadseffektivt boende i trä med hög prefabriceringsgrad. Kunderna utgörs av kommersiella byggherrar och entreprenörer i främst Sverige och Norge. Tillverkning sker vid fabrikerna i Kristinehamn och Skellefteå. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062