23948sdkhjf

Nu har Skåne en träpelletsfabrik igen

Nu kan skånska företag och konsumenter återigen köpa lokalt producerad träpellets. Sedan pelletsfabriken i Ystad lades ner för ett par år sedan fanns det ingen skånsk pelletsproducent. Men nu har Loarps gård startat dotterbolaget Loarps Energi.
Loarp Energi erbjuder pellets av svensk råvara utan långa transporter och det har gått bra, årets produktion är redan såld.

- Med bas i nordvästra Skåne blir det också här vi börjar sälja först. Vi har inlett ett samarbete med två olika lokala återförsäljare för både vår pallade pellets och bulkvara. Vallåkra Lantmannaaffär och BVL Söderåsen känner sina kunder och deras behov väl och vi är därför väldigt glada för att kunna sälja Loarp pellets just i dessa butiker, säger Petter Krantz VD för Loarp Energi.

Under 2014 kommer Loarp pellets att finnas i ytterligare ett 20-tal butiker i Skåne. Loarp Energi kommer att producera ca 10 000 ton pellets under årets säsong för att sedan fördubbla produktionen när både produktion, säljprocesser och distributionskanaler är ordentligt intrimmade.

Loarp pellets tillverkas av idag av kutterspån från Södras såg i Värö. Men en bandtork och panna har köpts in och nästa år ska de även använda sågspån från Traryd. Produktionen har varit igång sedan augusti månad och varan finns nu ute i butik.

- I dagarna färdigställs processlinjen med en ny tork från Tyskland för blöt vara och nu lägger vi i nästa växel i produktion. Vi har siktet inställt på att producera 20 000 ton per år, berättar fabrikschef Andreas Rosenkvist. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078