23948sdkhjf

Köp din egen trä-Zlatan

Nu kan du köpa din egen trä-Zlatan i naturlig stolek. För 100 000 kronor kan han bli din. Då får du honom mitt uppe i klacksparken mot Italien 2004!
Det är träsnidaren och skulptören Gunnar Hansson i Antnäs utanför Luleå som avbildat Zlatan Ibrahimovic.

- Jag gillar fotboll och det var med den där klacksparken 2004 som idén föddes. Han är fantastisk, helt oberäknelig som fotbollsspelare, säger Gunnar Hansson.

Det var i dagarna som han bestämde sig för att lägga ut trä-Zlatan på annons i Malmö. Och han har redan flera anbud.

Zlatan är gjord i asp, till stor del formad av motorsåg och sammansatt med träplugg och lim. Hur länge Gunnar Hansson jobbat med honom är svårt att säga.

- Han har varit klar i tre år. Innan dess höll jag på av och till i flera år. Jag kan säga att 100 000 kronor ger ingen hög timpenning. Det var svårt, jag hade ju ingen modell att jobba efter.

Det är inte första gången han gör en idrottsstjärna i naturlig storlek. Tidigare avbildades Charlotte Kalla i trä. Den skulpturen har gjutits i brons och såldes till Pajala kommun. Nu står den i Kallas hemby Tärendö.

Under åren har Gunnar Hansson skapat mängder av statyer av både djur och människor. Hemma hos honom står 500 skulpturer, bland annat av stora däggdjur.

- Tidigare visade jag dem i ett eget jaktmuseum. Men nu är vi pensionärer, jag och hustrun, och museet är stängt. Det vore roligt om någon var intresserad av att visa dem, säger han. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064