23948sdkhjf

Träbyggnadskansliet: Analys och forskningsprojekt kring branden i Luleå

En första analys pågår av branden i ett studentboende i Luleå i höstas. När denna är klar kommer troligen flera forskningsprojekt att arbeta vidare för att utveckla träbyggandet ytterligare.
Branden i studentboendet i Luleå tidigare i år analyseras för fullt av bland annat SP Trä och LTU, i ett projekt som leds av Träbyggnadskansliet. Kunskaperna från analysen och forskning som följer på denna kan ge värdefulla kunskaper för framtiden, menar Träbyggnadskansliets chef Susanne Rudenstam.

– Branden har självklart varit jättejobbig för de som bodde i huset, och även för många som blev inblandade i efterhand. Men det är skönt att kunna konstatera att ingen skadades, och jag tror inte att den här händelsen behöver betyda något stort bakslag för träbyggandet. För alla som arbetar med träbyggande kommer branden att ge ytterligare kunskaper och därmed förbättra byggtekniken och säkerheten ytterligare. Brand uppstår ju i alla sorters hus, det viktiga är att minimera följderna av en brand och att lära sig hur man ska agera om en brand uppstår.

Susanne Rudenstam konstaterar att intresset för stora trähus är mycket stort i dag, inte minst av klimatskäl, och menar att den utvecklingen kommer att stärkas framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062