23948sdkhjf

Tre chanser kvar att påverka Skogsriket

Skogsriket fortsätter sin turné med regionala konferenser genom Sverige, närmast i Piteå den 27 och 28 november. Där ligger fokus på skogens möjligheter att bilda en grund för jobb och utveckling i Sverige.
Vid Skogsriketkonferensen i Piteå deltar landsbygdsminister Eskil Erlandsson tillsammans med Sven-Erik Österberg, som är landshövding Norrbottens län, Magdalena Andersson, landshövding i Västerbottens län samt Monika Stridsman, generaldirektör vid Skogsstyrelsen.

Anmälningarna närmar sig tvåhundra enligt arrangören Skogsstyrelsen. Här finns företrädare för olika delar av skogssektorn, turismnäringen och näringslivet.

Konferenserna har som mål att lyfta regionalt angelägna frågor, men behandlar även aktualiteter i ett nationellt perspektiv.

Regeringen och landsbygdsministern har skapat projektet Skogsriket för att försöka bidra till fler arbetstillfällen med anknytning till skogssektorn.

Skogsriket består av fyra grenar, som utgår från skogens olika värden; Hållbart brukande, Förädling och innovation, Upplevelser och rekreation samt Sverige i världen.

Efter konferensen i Piteå återstår av turnén en konferens i Sigtuna den 3 december och en i Bispgården den 4-5 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078