23948sdkhjf

TMF-professor i träbyggande

Anders Rosenkilde, Trä- och Möbelföretagens chef för teknisk utveckling, får från den 1 januari 2014 en adjungerad professur med inriktning på industriellt träbyggande vid Lunds universitet.
Trä- och möbelindustrin och dess branschorganisation TMF får en brobyggare mellan industri och akademi framöver med Anders Rosenkilde, då han blir adjungerad professur i konstruktionsteknik, med inriktning på industriellt träbyggande vid Lunds universitet.

Det är ovanligt att en branschorganisation förfogar över en adjungerad professur och inriktningen mot konstruktionsteknik kommer att få en stor betydelse för TMF. Det är framförallt byggområdet som påverkas då det industriella träbyggandet av flerbostadshus blir vanligare.

- Genom min professur får TMF en helt annan närhet till nya forskningsresultat som vi kan förmedla vidare i våra industriella nätverk. Jag får så att säga fingrarna rakt in i syltburken när det gäller FoU inom våra områden. Man är mer aktivt med i processerna när det gäller utveckling av ny kunskap, säger Anders Rosenkilde.

- Det är givetvis oerhört glädjande för TMF och våra medlemsföretag, men framförallt för Anders själv att han mycket välförtjänt får en professur. Att knyta närmare band mellan den akademiska världen, näringslivet och organisationsvärlden är också något som alla parter kan ha glädje av och som tyvärr ofta sker i för liten omfattning, säger TMF:s vd, David Johnsson.

Anders Rosenkilde kommer att lägga ungefär en dag i veckan på sitt nya jobb som kommer att innebära en del resor nert till Lund. Finansieringen av professuren står TMF för.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064