23948sdkhjf

Derome köper takstolsfabrik i Kalix

Träindustrikoncernen Derome är ny ägare till takstolstillverkaren TK Bygg i Kalix och stärker därmed sin position som landets ledande takstolstillverkare.
Familjeägda Derome breddar sin verksamhet geografiskt genom förvärvet av TK Bygg och är i och med uppköpet rikstäckande med tillverkning och leverans av takstolar.

- Vi arbetar strategiskt med att finnas nära våra kunder och har nu utökade möjligheter att distribuera våra produkter till kunder i hela landet. Vår ambition är att expandera verksamheten i Kalix för att därmed stärka våra leveransmöjligheter till kunder som bygger i de norra delarna av landet, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik AB.

Utöver ökad närvaro inom takstolsindustrin, så innebär förvärvet av TK Bygg även tillgång till spetskompetens inom konstruktion och tillverkning av broknektar och andra komponenter till infrastruktursektorn.

TK Bygg är en betydande aktör på marknaden och med distribution från Kalix till Mälardalen.

- Jag är övertygad om att den samlade kunskapen om takstolar inom Deromegruppen ytterligare kommer att stärka relationen med våra befintliga kunder och även intressera nya, säger Tommy Burman, Platschef och före detta ägare på TK Bygg.

Som del av Deromegruppen, införlivas TK Bygg i varumärket Derome från och med 1 december under namnet Derome TK Bygg Kalix. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063