23948sdkhjf

Hilde hårdast mot Västerbotten och Jämtland

Skogsstyrelsen har genomfört besiktningar av stormskador orsakade av Hilde. Man har gjort besiktningar från bil i Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Resultaten tyder på att kommunerna i norra Jämtland och sydvästra delen av Västerbottens län drabbats hårdast.
Stormen Hilde har fällt träd bland annat i hyggeskanter, nyligen genomförda gallringar och i fröträdställningar. Men även i skog som normalt bedöms som stormfast har Skogsstyrelsen hittat skador. Dessutom har många träd, trädgrupper och skyddszoner som lämnats som miljöhänsyn ute på hyggen blåst ned. Spridda vindfällen finns också över stora arealer.

– Skogsbruket kommer under närmsta veckan att komplettera sina första besiktningar med helikopterinventeringar. Det samlade resultatet av våra respektive bedömningar kommer kunna presenteras först i mitten av nästa vecka, säger Clas Fries, skogsskötselspecialist, Skogsstyrelsen. Då bör vi kunna ge en bra skattning av den totala skadade virkesvolymen.

Skogsstyrelsens uppgifter stäms kontinuerligt av med skogsbrukets, så att bilden av stormens omfattning blir så korrekt och samstämmig som möjligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078