23948sdkhjf

Kährs köper nyhet inom virkesröntgen

Innovativ Vision gjorde i dagarna klart med en ny affär gällande en Woodeye 5 X-Ray för Cross Cut. Systemet köptes av golvtillverkaren Kährs i Nybro.
Systemet ska främst användas för att kapa fram råämnen till parkettgolv. Ämnena kapas ut från obearbetat virke som kommer direkt från Kährs egna sågverk.

Detta är det tredje röntgensystemet som Innovativ Vision sålt sedan Ligna-mässan i maj 2013 och intresset för den nya tekniken har varit stort.

- Det är tydligt att vi verkligen hittat rätt med Dual Energy X-Ray. Behovet att scanna med högre precision även i obearbetat material finns hos många aktörer runt om i världen. Jag ser väldigt ljust på vår framtid gällande X-Ray. Det är en produkt som kommer utveckla branschen och skapa nya möjligheter när det kommer till hög precision och ökat utbyte, säger Woodeyes vd Jonas Eklind i ett pressmeddelande.

Woodeye 5 X-Ray lanserades på Ligna-mässan i Hannover i maj 2013 och beskrevs då som ett stort steg framåt inom den moderna virkesscanningen. Maskinen använder den patenterade tekniken Dual Energy med röntgen i två energinivåer. Detta ger exakta resultat även i smutsigt och obearbetat material. Innovativ Vision är världsledande med sin Dual Energy-teknik när det kommer till röntgensystem inom träindustrin. Man har även fått stöd från Vinnovas Forska&Väx för kommande arbete med röntgen och detektion av röta i virket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063