23948sdkhjf

Nylands Trä får en miljon

Nylands Trä får en miljon kronor i investeringsstöd av länsstyrelsen. Pengarna ska användas till investeringar i hyvleriet.
Fyra företag i Ådalen ska få statliga stöd. Mest går till det enda trärelaterade företaget, Nylands Trä, som får en miljon kronor.

För att få bidraget ansökte Nylands Trä om investeringsstöd för "satsningar i hyvleriet".

– Vi har byggt en ny kaplinje för kapning av dörrkarmar för den engelska marknaden. Den är i princip färdigbyggd, så den har vi börjat producera på nu över jul. Sen ska vi även göra lite fler investeringar i hyvleriet för att öka produktionen. Men en del av stödet är bara för kaplinjen, då det är en helt ny produkt, säger Mattias Norlén, som äger företaget tillsammans med sin bror, till allehanda.se.

Alla pengarna kommer dock inte direkt.

– Det funkar ju så att när man redovisat alla kostnader så får man se vilka av dessa som är godkända för stödet. Sen får man 25 procent av de godkända kostnaderna i investeringsstöd, säger Mattias Norlén.

Nylands Trä startades 1989 och omsätter i dag över 40 miljoner kronor på 20 anställda. Förutom hyvleri- och impregneringsverksamhet driver företaget bygghandel och säljer jakt- och fiskeutrustning. Företaget har verksamheter i Nyland och Kramfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063