23948sdkhjf

Johan Padel blir ny vd för Holmen Timber

Nuvarande vd Håkan Lindh har valt att lämna Holmen Timber och efterträds den första februari av Johan Padel.


Johan Padel är 47 år och kommer närmast från Siljan Wood Products AB där han är vd.

- Holmen Timber, med sina båda moderna, storskaliga och kostnadseffektiva enheter, har stor potential att växa vidare, Johan Padel har den kompetens och erfarenhet som behövs för att leda utvecklingen i en positiv riktning, säger Magnus Hall, vd och koncernchef för Holmen, i ett pressmeddelande.

Johan Padel har tidigare verkat som vd och koncernchef i Setra Group, divisionschef i Moelven Timber, vd i Ikeas dotterbolag Swedwood Latvia samt som vd i Assidomän Hasselfors Trä AB. Han har även en mångårig erfarenhet från marknadssidan inom trävaruindustrin.

Nuvarande vd Håkan Lindh väljer att lämna Holmen Timber.

- Inte minst de sista åren, med uppbyggnaden av det nya sågverket i Braviken, har varit spännande och utvecklande men också slitsamma. Det känns nu som en naturlig tidpunkt att gå vidare och pröva nya utmaningar, säger han.

- Under Håkan Lindhs ledning har Holmen Timber genomgått en mycket expansiv period i och med investeringen i det nya sågverket i Braviken, samtidigt som marknaden för sågade trävaror varit tuff. Det har varit ett hårt jobb i en besvärlig marknad och Håkan förtjänar ett stort tack.Vi önskar honom all lycka inför kommande uppdrag, säger Magnus Hall. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062