23948sdkhjf

Horndals Komponent återuppstår

Konkursade Horndal Komponent återuppstår och blir Nya Horndals Komponent. - Det här känns jätteroligt, säger platschef Juha Ristola.
Nya Horndals Komponent AB i södra Dalarna startar upp med elva anställda.

- Vi börjar i litet mindre skala än tidigare men inriktningen blir densamma, fingerskravade listämnen i furu, säger platschefen Juha Ristola som jobbat i drygt 20 år på företaget.

Det var i slutet av september 2013 som företaget Horndals Komponent gick i konkurs. En starkt bidragande orsak var en stor investering i en ny produktionslinje som inte gick som den skulle.

Tre helt nya ägare såg dock möjligheter i att starta verksamheten igen. Och lagom till jul fick ett tiotal tidigare anställda en förfrågan om att börja jobba på företaget igen.

- Det blev en fin julklapp, säger Juha Ristola

Så sent som vid förra årsskiftet jobbade 39 personer på företaget. Komponenttillverkaren har under lång tid varit ett framgångsrikt tillväxtföretag. Det utsågs till "Gasell " av tidningen Dagens Industri senast 2008 - för fjärde året i rad. Produktionen drevs då i flera skift.

Juha Ristola kommer nu att vara platschef samt ansvara för försäljning och inköp. Nya produktionschefen Stefan Wäster har också jobbat inom företaget tidigare.

Styrelseordförande blir en av de nya ägarna, Claes Göran Färnbo.

Företagsnamnet blir nu Nya Horndals Komponent. KL

.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094