23948sdkhjf

Offecct visar ny möbelkollektion i Paris

Möbeltillverkaren Offecct samarbetar med den franska formgivaren Christophe Pillet. Resultatet, möbelkollektionen Ezy, förhandsvisas i dagarna i Paris.
Med start den 23 januari kommer Offecct att visa möbelkollektionen Ezy i Paris. Detta görs i samband med inredningsmässan Maison & Objet som pågår fram till den 28 januari. Platsen blir textilföretaget Kvadrats showroom.

Ezy ritades och producerades speciellt för den nya interiören på Pullman Tor Eiffel Hotel i Paris. Kollektionen består av soffa, fåtölj, barstol och en bordsserie. Officiellt presenteras möblerna på Stockholm Furniture & Light Fair den 4-8 februari.

– Det pågår en ständig tävling i designvärlden om vem som kan skapa den mest iögonfallande produkten. Det har inte varit min mening att arbeta på det sättet med Ezy. Istället för att skapa något uppseendeväckande har jag försökt göra något väldigt enkelt och elegant. Syftet med den här kollektionen var att skapa en superfunktionell, normal och långlivad design. För att använda en liknelse, i matlagningstävlingar tävlar kockar om att laga den mest avancerade och innovativa maträtten. Jag föredrar det motsatta. Jag vill använda rena och enkla råvaror för att på så vis framhäva dem på bästa sätt, säger Christophe Pillet. i ett pressmeddelande från Offecct.


– Vi har känt Christophe i många år och älskar att arbeta med honom. Utmaningen med Ezy har varit att försöka skapa en så tidlös och elegant kollektion av möbler som möjligt, något som ska hålla i årtionden framöver, vilket ju är den bästa typ av möbel man kan producera. Ezy har ett formspråk som är väldigt mycket Christophe Pillet och vi är väldigt stolta över resultatet, säger Anders Englund, Designchef, Offecct.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063