23948sdkhjf

Lyft under sista kvartalet för Moelven

Det blev ett bra sista kvartal 2013 för Moelven. Men driftsresultatet för helåret backade.


Moelven tjänade drygt 37,5 miljoner kronor på driften under årets sista kvartal. Detta är 72 miljoner kronor mer än under motsvarande period i fjol, skriver de i ett pressmeddelande.

- Detta är en bra avslutning på ett år med svag intjäning för Moelven. Resultatmässigt är detta vårt bästa fjärde kvartal sedan 2009. Det är naturligtvis tråkigt att året totalt sett avslutades med ett negativt resultat, men på många av våra marknader ser vi ändå signaler på att vi kan gå emot ljusare tider. Samtidigt har vi ökat effektiviteten internt på flera områden, säger Moelvens koncernchef Hans Rindal.

För helåret 2013 blev driftsreultatet efter skatt minus 97 miljoner kronor, att jämföras med minus 37,5 miljoner under 2012.

Hans Rindal säger att efterfrågan på industrivirke ökat under hösten 2013.
– England är ett exempel. I södra Europa är situationen fortfarande tuff med låg byggaktivitet, men efterfrågan går inte längre neråt. Totalt sett är balansen mellan utbud och efterfrågan avsevärt mycket bättre än på länge. Samtidigt fortsätter den stora efterfrågan på marknaderna utanför Europa.

En starkare euro bidrar också till att framtidsutsikterna ser ljusare ut, enligt Hans Rindal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078