23948sdkhjf

SCA sågade mindre men tjänade mer

I bokslutsrapporten för SCA framgår att företaget sågat mindre fjärde kvartalet 2013 än motsvarande period året innan. Högre priser gjorde dock att omsättningen ändå ökade.
Det fjärde kvartalet 2013 innebar att volymen sågade produkter minskade med cirka fyra procent. Enligt bokslutsrapporten räckte prisökningarna ändå för att omsättningen skulle öka. För hela året 2013 ökade dock volymen sågade trävaror, SCA redovisar det mesta av siffror för hela orådet skogsindustriprodukter tillsammans, vilket gör det svårare att följa sågade trävaror som produkt eller att följa utvecklingen för enskilda enheter.

Totalt för området visar siffrorna att lönsamheten förbättrats för 2013 jämfört med 2012. Efter justering för försäljningen av pappersfabrikerna Laakirchen och Ayelsford visar rörelseresultatet en ökning på 35 procent. SCA pekar på det pågående effektiviseringsprogrammet som en avgörande faktor, men en förbättringstakt för fjärde kvartalet som motsvarar 980 miljoner för 2013. Programmet fortsätter, och förväntas ge en total effekt på 1,3 miljarder 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063